petak, 1. prosinca 2017.

Doživite čaroliju prosinca u Muzeju i cijelom gradu Trogiru



Kažu da nam stiže "naljepše doba godine"... 
Dani jesu sve kraći, no imamo i noći u koje stane pregršt događanja!
Prsti su možda promrzli, no to samo znači da su spremni za grijanje šalicom čaja, vruće čokolade ili možda kuhanog vina! 
Stopala cupkaju na hladnoći, no uvijek se mogu zagrijati šetnjom (primjerice do Muzeja grada Trogira)! 
Nosevi možda cure, ali već osjećaju miris fritula, bakalara, sarmi, ... 
U očima svjetlucaju božićne lampice, uši su se odavno navikle na božićne melodije... 

Pa krenimo, zagrijmo stopala i srca šetnjom kroz čarobni prosinac u gradu i Muzeju grada Trogira...



Nisu samo sv. Nikola, sv. Luce, 1. dan zime, Božić, Stara godina važni datumi u prosincu... Važni su i ovi zaokruženi na našem kalendaru. Zato, prije nego zavirite u svoje adventske kalendare u potrazi za slasticom dana, zavirite u muzejski kalendar u nastavku, a svakako provjerite i program Zimske adventure u Trogiru na POVEZNICI.








~*~


Prvo događanje u prosincu i prva izložba u prosincu tradicionalno je izložba "Kako vidim osobe s invaliditetom". Ovu izložbu u organizaciji Udruge tjelesnih invalida TOMS u suradnji s Osnovnom školom Petra Berislavića, koja se svake godine organizira u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, možete razgledati od 1. do 5. prosinca 2017. ujutro 10:00 - 13:00 te poslijepodne 17:00 - 20:00 sati.
Više možete saznati na POVEZNICI



http://muzejgradatrogira.blogspot.hr/2017/11/tradiocionalna-izlozba-kako-vidim-osobe.html



~*~


U ponedjeljak, 4. prosinca 2017. ravnateljica Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega u Gradskoj će vijećnici održati predavanje "Društveni i privatni život u Trogiru tijekom 19. stoljeća". Početak ovog zanimljivog predavanja, koje će obogatiti i gosti - članovi Amaterskog kazališta Trogir, je u 20:00 sati. 

O ljepoti i tradiciji Trogira mogli bismo reći puno, ali koliko konkretnih stvari iz prošlosti uistinu znaš? Uživaš promatrajući crno-bijele fotografije svoga grada. Začudi li te koliko su drugačiji nekada bili mali most, trg, riva? Gotovo svakodnevno prođeš gradskim ulicama. Zapitaš li se ponekad tko je živio u nekoj staroj trogirskoj kući? Čemu su sve bili namijenjeni prostori općine, lože, palače? Gdje se trgovalo, gdje sudilo, gdje svađalo? Kakav su život imali stari Trogirani?, ... Iz Savjeta mladih grada Trogira, koji je organizator ovog predavanja, poručuju da ćete svojim dolaskom dobiti odgovore na sva navedena pitanja...






~*~

Druga izložba u prosincu održavat će se u atriju Muzeja grada Trogira od četvrtka, 7. do petka, 15. prosinca. Riječ je o tradicionalnom -8. salonu Likovne udruge Trogir na kojem će osamnaest izlagača predstaviti svoja ovogodišnja umjetnička djela. Otvaranje izložbe je 7. prosinca u 19:00 sati. Detaljnije informacije donosimo uskoro!



~*~


U našem je kalendaru 10. prosinca označen posebnom bojom i uskličnikom! Zašto?
Zato što je nedjelja, 10. prosinca (do 23:59) posljednji dan prijava za sudjelovanje na 1. Božićnom sajmu rukotvorina u Muzeju grada Trogira koji će se održavati u atriju Muzeja grada Trogira od ponedjeljka, 18. do subote, 23. prosinca. Svaki dan od 10:00 do 19:00 sati posjetitelji Sajma imat će priliku kupiti božićne poklone od kreativaca - poklone koji nisu samo jedinstveni i originalni, već u sebi sadrže ono neprocjenjivo - ljubav, strpljenje i vrijeme... a postoji li nešto ljepše što biste mogli darovati dragim ljudima? :)






Podsjećamo sve kreativce rukotvorce da se svakako prijave:  Prijava za sudjelovanje treba sadržavati kratki opis rukotvorina koje planirate predstavljati na 1. Božićnom sajmu u Muzeju grada Trogira, uz obaveznu popratnu fotografiju. Na e-adresu muzej.grada.trogira@gmail.com napišite kontakt broj telefona ili mobitela na koji vas možemo nazvati nakon odabira izlagača. Za šest dana izlaganja rukotvorina na 1. Božićnom sajmu potrebno je platiti kotizaciju u iznosu od simboličnih 200,00 kuna kako bi se pokrili troškovi opreme prostora. I ništa više... (osim neophodne dobre volje i božićnog duha!). Detalje doznajte na POVEZNICI.




~*~ 

Na dan kada počinje 1. Božićni sajam rukotvorina u Muzeju grada Trogira - 18. prosinca - u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se Božićni koncert Glazbene škole J. Hatzea - DO Trogir. Početak je u 19:00 sati!


~*~

Prosincu se svakako najviše vesele djeca, a Muzej će ih i ove godine razveseliti zanimljivom radionicom "Šiljogubac" koja će se pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš održati u srijedu, 27. i u četvrtak, 28. prosinca 2017.  

Ima li ljepšeg "zaokruživanja" godine od ovog? :)



Veselimo se prosincu!

Veselimo se vašem dolasku kako na Muzejska tako i na sva događanja planirana u okviru 



http://www.tztrogir.hr/happenings


http://www.tztrogir.hr/happenings







Podijelite ove informacije s prijateljima na društvenim mrežama,
širite radost i uživajte u Zimskoj adventuri u Trogiru:

Nema komentara:

Objavi komentar