četvrtak, 2. studenoga 2017.

Dobro nam došli u studenom i na dobro vam došla Stivanja! | Dvije izložbe, dvije radionice i predstavljanje knjige u Muzeju grada Trogira


Počeo je studeni - dan se skratio, ali popis događanja koja vas ovaj mjesec očekuju u Muzeju grada Trogira nije!
Pred nama su dvije izložbe, dvije radionice i predstavljanje knjige!
To naravno nije sve - u nastavku donosimo i detaljan program događanja u povodu proslave Dana Grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog!
Pa krenimo redom...





Već u ponedjeljak, 6. studenog 2017. u 17:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira otvara se prva izložba u studenom. Riječ je o izložbi "Mi smo dica ovog grada" - tradicionalnoj izložbi radova polaznika Dječjih vrtića Trogir, koji ove godine obilježavaju 40. obljetnicu djelovanja! Iskrene čestitke!






Izložba "Mi smo dica ovog grada" u atriju Muzeja grada Trogira bit će otvorena do 10. studenog 2017. ujutro od 10:00 do 13:00 te poslijepodne od 16:00 do 19:00 sati.



~*~


U program proslave Dana Grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog tradicionalno ulaze i radionice pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. Ovogodišnje radionice u Muzeju grada Trogira održat će se 7. i 8. studenog pod naslovom "Šetnja po moru". Radionica u utorak, 7. studenog održat će se poslijepodne u 16:00 sati, a radionica u srijedu, 8. studenog ujutro u 9:00 sati.

U povodu Stivanje Muzej grada Trogira časti - sudjelovanje u radionicama je besplatno, a sav materijal za rad je osiguran - potrebno je samo što prije se prijavit na e-mail gogtomas@gmail.com, telefonski broj 881 406 ili broj mobitela 099 670 7159.





Detalje o ovoj zanimljivoj radionici donosimo već sutra!
:)




~*~


U petak, 10. studenog 2017. u Galeriji Cate Dujšin Ribar u 20:00 sati održat će se predstavljanje knjige "Neprivezani" autorice Irene Skopljak Barić. U predstavljanju ove knjige u izdanju Hrvatskog društva pisaca, uz autoricu, sudjelovat će urednik knjige Ivan Herceg, profesorica hrvatskog i ruskog jezika i književnosti Antonela Berić i Daniela Kontić - Strojan u ime Muzeja grada Trogira.



Irena Skopljak Barić profesorica je hrvatskog i ruskog jezika i književnosti. Piše pjesme i kratke priče. Pjesme je objavljivala u časopisu Poezija, a kratke priče u sklopu književnih natječaja i u časopisu Tema. Godine 2012. kratke priče objavila je u zajedničkoj zbirci Krom i pakao Centra za kreativno pisanje u Zagrebu te u zbirci Priča se (p)o gradu Gradske knjižnice Trogir. Iste je godine njezina priča Jer vi to zaslužujete ušla u finale natječaja Gradske knjižnice Slavka Kolara u Čazmi te je 2015. objavljena u zbirci Prvih dvadeset uboda. Na natječaju Gradske knjižnice Samobor njezina je priča Svijetli u tmini osvojila drugu nagradu te je objavljena 2013. godine u zborniku Pišem ti priču. Godine 2016. sudjelovala je na festivalu Stih u regiji u organizaciji Hrvatskog društva pisaca.

Više o zbirci "Neprivezani" donosimo uskoro!




~*~


Dan prije samog Dana Grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog - u ponedjeljak, 13. studenog 2017. - u atriju Muzeja grada Trogira, u 20:00 sati, otvorit će se jako zanimljiva i vrijedna izložba. Riječ je o izložbi "Povijest kazališta u Trogiru" koju su pripremile muzejska savjetnica dr. sc. Fani Celio Cega i kustosica Aleksandra Bilić Petričević, a u kojoj će biti predstavljen kazališni život Trogira od osnutka grada preko djelovanja u prostoru Gradske vijećnice i nakon - sve do 1960. godine! Uz nacrte, fotografije, dramske tekstove, plakate za predstave, ... koji će, među ostalim, biti izloženi u atriju Muzeja grada Trogira do 25. studenog 2017., na izložbi vas očekuje i nova publikacija Muzeja grada Trogira - katalog izložbe... Što više napisati nego - veselimo se ovoj izložbi kao i Vašem dolasku!
Detaljnije uskoro!






Izdvojili smo događanja koja v/nas očekuju u Muzeju grada Trogira ovaj mjesec, no svakako vas pozivamo da posjetite i ostala događanja koja će se u okviru Stivanje 2017. događati u Trogiru:



Prikaz povećajte klikom na njega





Dobro nam došli u studenom i
na dobro vam došla Stivanja!





Hvala vam što dijelite ove informacije na društvenim mrežama:

Nema komentara:

Objavi komentar