četvrtak, 19. listopada 2017.

Sudjeluj u "Ekspoziciji grada" ti! | Radionice za djecu u Muzeju grada Trogira


"Ekspozicija grada" - izložba fotografija Joška Hercega i Vlade Sorića otvara se u atriju Muzeja grada Trogira u ponedjeljak, 23. listopada 2017. u 19:00 sati. Izložba se može razgledati do 31. listopada, a u okviru izložbe održat će se i dvije radionice za djecu pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš.






Prva radionica je na rasporedu u srijedu, 25. listopada 2017. u 17:00 sati, a druga u ponedjeljak 30. listopada, također u 17:00 sati. Za sudjelovanje u radionicama potrebno je prijaviti se voditeljici na telefonski broj 881 406 (birati 6), broj mobitela 099 670 7159 ili na e-adresu gogtomas@gmail.com
Cijena radionice je 20,00 kuna, a sav materijal za rad je osiguran.




Pitali smo muzejsku pedagoginju što nas očekuje u novim kreativnim radionicama, pa svakako pročitajte o čemu se radi:


 
Vlado i Joško ovom će izložbom ispričati priču o ljudima i o životu u našem malom mistu koje je odraz svega onoga što se događa i u velikim mistima i hvala im na tome. Život donosi i mladost i starost, moć i nemoć. No, svega toga ne bi bilo da nije malih ljudi... svaki čovjek ima svoje mjesto pod suncem i svatko ima neki put i sudbinu, mali ljudi najčešće iz raznoraznih razloga imaju puno puteva... Danas ima puno svita koji se bavi fotografijom, no jedno je baviti se nečim, a nešto skroz drugo pokušavati razumjeti i, konačno, razumjeti ono čime se baviš. Ova dva autora dio svojih života posvetili su fotografiji i ljudima i nisu to učinili površno, već strpljivo, polako i stentano... skromno i samozatajno... Smatram da je upravo to je pravi put u svijetu bilo koje umjetnosti, kaže Goranka Tomaš te nastavlja Nije dovoljno imati skupocjeni fotoaparat da bi bio veliki fotograf, potrebno je znati uhvatiti momenat ili trenutak, a trenutaka ima pregršt samo koji li je pravi; onaj veličanstveni – znatiželjna i kreativna duša će znati!



A sada, dolazi najbolji dio:

Tijekom trajanja izložbe (23. - 31. listopada 2017.), Joško će svako poslijepodne fotografirati sve zainteresirane posjetitelje izložbe, pa će tako fotografirati i - polaznike radionica. Nakon fotografiranja izrađivat ćemo okvir za fotografiju kako bi vaša uspomena bila potpuna, najavljuje muzejska pedagoginja.

Kada je u pitanju portret u fotografskom svijetu najteže je uhvatiti trenutak čovjekovog pravog bića; stanje opuštenosti i ljepote duha... Definicija ekspozicije je ukupna količina svjetla kojoj je dopušteno da padne na fotografski medij, Joško i Vlado, u toj ukupnoj količini svjetla uspjeli su prikazati pojedince u svojoj svakidašnjoj ljepoti, a tada smo svi mi najveličanstveniji... onda kada smo spontani..., zaključuje Goranka Tomaš.





Zvuči zanimljivo, zar ne?
Zato brzo do svojih telefona, mobitela ili računala - prijavite se na radionice i 
uz pomoć Goge i Joška stvorite sjajne uspomene! 



Radujemo se vašim prijavama!


Pozovite i prijatelje da se prijave:

Nema komentara:

Objavi komentar