ponedjeljak, 9. listopada 2017.

"Novi život" Ivice Prge u atriju Muzeja grada Trogira


"Novi život" naslov je izložbe skulptura Ivice Prge koja će se otvoriti u atriju Muzeja grada Trogira u četvrtak, 12. listopada 2017. u 19:00 sati. 





Otkad se pred koju godinu pojavio na likovnoj sceni Trogira i Okruga, Ivica Prga nas ne prestaje uveseljavati svojim stvaralačkim entuzijazmom, navodi Daniela Kontić - Strojan u predgovoru ovoj izložbi.
Prgin skulptorski rad, nastavlja Kontić - Strojan, amalgam je suvremenih  tema utjelovljenih  u tradicionalnom materijalu - drvu kojeg obilno nalazi u vlastitom zavičaju. U usputnim oblicima komada drva i ostalih materijala koje koristi, Ivica  vidi antropomorfne, zoomorfne i biomorfne  oblike. U prirodi traži predmete koji su bliski njegovom romantičnom temperamentu  i poetskom doživljaju svijeta. Ivica dopušta materijalu da ga u su-igri, kroz stanje zatečene forme vodi krajnjem cilju – umjetničkoj kreaciji.   Stoga svaki njegov rad nosi u sebi svoju mističnost, priču, snove, svoju alegoriju i značenje. Tako je  ponegdje pred nama pravi kiparski rad, a ponegdje tek zanimljiva  dosjetka...

 Dođite u atrij Muzeja grada Trogira uveseliti se stvaralačkim entuzijazmom Ivice Prge, razgledati skulpture koje su pravi taktilni doživljaji, pročitati što još piše u predgovoru...


Dođite i obogatite svoju jesen - očekujemo Vas!


Izložba koja se odvija pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Okrug bit će otvorena do 20. listopada 2017. Radno vrijeme izložbenog prostora Muzeja grada Trogira je od ponedjeljka do subote od 10:00 do 13:00 te 17:00 do 20:00 sati (nedjeljom zatvoreno).





Nema komentara:

Objavi komentar