utorak, 2. svibnja 2017.

6 svibanjskih događanja koja ne biste smjeli propustiti!







Na samom početku svibnja donosimo vam šest svibanjskih događanja u Muzeju grada Trogira koja nikako ne biste smjeli propustiti! Pa krenimo redom:


1|6
srijeda, 3. 5. 2017.


U srijedu, 3. svibnja 2017. u 19:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se "Cuj, jeman ti ništo rec!" - edukativno-zabavni program učenika Osnovne škole Petra Berislavića u kojem će glavnu riječ imati trogirska cakavica. 




U programu sudjeluju učenička klapa pod vodstvom profesroice Ivane Milin Pućo; školski trio pod vodstvom profesorice Anite Stanković;  učenice Nina Botica, Karla Maleš, Klaudija Paljuca i Antea Šimić; učenice Romana Prižmić, Andrea Kokić, Iva Antonia Marković, Lorena Mlačić, Sara Katić, pod vodstvom profesorice Sunčice Maletić Dukan, učenici 5. c razreda pod vodstvom profesorice Ane Zelalije koji će predstaviti jezičnu igru na cakavici i život težaka u prošlim vremenima, učenici 1. i 2. b. razreda pod vodstvom učiteljica Mirele Medić i Mihaele Russo koji će izvesti igrokaze "Ima jedan grad, po cile dane sam" i "Šušur u dvoru", a imat ćemo priliku vidjeti i projekciju fotografija Trogira učenika Dalibora Buzuka, dok će učenik Mateo Vrebac donijeti završnu riječ...





2|6 
utorak, 9. 5. 2017.

Na Dan Europe koji se obilježava 9. svibnja, u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se prigodan program "Pjesmom kroz Europu" u kojem će sudjelovati Ana Opačak, Kristina Nuić Prka i drugi Prijatelji šansone u pratnji maestra Jurice Karuze. Kako bi se ukazalo na ljepotu različitih jezika i važnost očuvanja kulturne raznolikosti, pjesme će biti izvedene na hrvatskom, francuskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku. Vrijeme početka programa objavit ćemo naknadno na muzejgradatrogira.blogspot.hr te na Facebook stranici Muzej grada Trogira.




3|6
srijeda, 10. 5. 2017.

Učenici Osnovne škole Majstora Radovana, pod vodstvom učiteljice Jelene Plejić Senjanin i ove su godine vrijedno radili na projektu "Ca je covik!?". Rezultate svojeg rada, u kojem im je pomogla i muzejska pedagoginja Goranka Tomaš, predstavit će predstavom "C'est la vie mon ami" koja će se održati u dvorištu Muzeja grada Trogira, u srijedu, 10. svibnja 2017. godine.




4|6
petak, 12. 5. 2017.

 Dan povijesti u Muzeju grada Trogira obilježit će se predavanjima dr. sc. Fani Celio Cega "Pobjeda narodnjaka u Trogiru prije 130 godina" i Radovana Slade - Šilovića "Izborna kampanja - što se promijenilo 130 godina poslije" koja će se održati u petak, 12. svibnja u Galeriji Cate Dujšin Ribar s početkom u 19:30.




5|6 i 6|6 
srijeda i četvrtak, 17. i 18. 5. 2017.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja je MUZEJI I SPORNE POVIJESTI: GOVORITI O NEIZRECIVOM U MUZEJIMA. U skladu s tim u Muzeju grada Trogira 17. i 18. svibnja održat će se prigodne radionice "Neću politiku u svoju butigu!", a od 18. do 26. svibnja bit će otvorena izložba "Spomenici kojih nema – nepoželjne krhotine prošlosti". Detaljnije o svemu uskoro! 







Veselimo se vašem dolasku!

:)



Nema komentara:

Objavi komentar