četvrtak, 1. prosinca 2016.

Mjesec radionica u Muzeju grada Trogira


Baš volimo ovo predblagdansko raspoloženje! Koji uzbudljiv mjesec je pred nama – danas načinjemo adventske kalendare, uskoro će nas razveseliti sveti Nikola, a odmah za njim i sveta Luce... moramo upaliti još tri adventske svijeće, a onda nam dolazi i Božić! Ovaj smo mjesec u Muzeju grada Trogira posvetili radionicama! Održat će se njih čak 5! Osim njih očekuje vas i jedna tradicionalna izložba, ali i koncert. Pa krenimo redom...




„Anđele čuvaru mili“ naslov je prve kreativne radionice u prosincu koja će se održati u Muzeju grada Trogira 8. i 9. prosinca pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. Održat će se dvije radionice s ovom tematikom – prva u četvrtak, 8. prosinca u 16:00, a druga u petak, 9. prosinca u 09:00 sati.




A evo što o ovoj radionici kaže njena voditeljica: „Postoje različita bića, neka je čovjek izmislio, a neka i ne… dio su naše svakidašnjice, naše vjere u dobro i lijepo. Anđeli su posebni, s njima možeš letjeti tamo gdje te se ne dotiču razne nedaće svakidašnjega dana, tjedna, mjeseca, godine… s njima možeš biti sve ono što inače nisi jer su te učili pravilima i kodeksima lijepoga ponašanja. Svako biće ima jednog anđela; svako biće u sebi nosi dobrotu, ljepotu, snagu i ljubav, samo je stvar nas samih hoćemo li odabrati biti anđeli ili ne biti… ipak, i ako nismo prepoznali to krilato biće u sebi, ono nas ne napušta i daje nam da budemo, dragi, dobri i lijepi, bar ponekad… Prosinac je mjesec anđela, pa ćemo i mi ovoga puta izraditi jednoga da nam donosi nešto toplo i srcu drago.“

Za radionice je, kao i uvijek, potrebna prethodna prijava! Požurite s rezervacijom svoga mjesta – javite se voditeljici radionica Goranki Tomaš na e-adresu gogtomas@gmail.com, nazovite na broj telefona 881 406 (6) ili mobitela 099 670 7159. Prijave zaprimamo od 1. prosinca do popunjenja mjesta, o čemu ćemo vas obavijestiti na Facebook stranici Muzej grada Trogira (klik na link)

Cijena radionice „Anđele čuvaru mili“ iznosi 30,00 kuna – sav materijal za rad je osiguran!





***

Vjerovali ili ne - već 7. Salon Likovne udruge Trogir – ove će se godine otvoriti u atriju Muzeja grada Trogira 14. prosinca u 19:00 sati. Što su članovi LUT-a pripremili za ovu tradicionalnu izložbu u prosincu, opširnije ćemo znati uskoro... a za sada, otkrivamo tko su izlagači: Anđelka Balov, Ivanka Buble, Tonči Crnković, Predrag Čavar, Nikola Čulin – Đelato, Marija Djini, Mirjana Hrabar, Tomislav Hrabar, Irena Ivačić, Marina Ivica, Zdenka Klarić – Franičević, Mirko Marović, Snježana Matić – Lasić, Snježana Mayer, Nedjeljko Miše – Čarli, Karolina Miše, Anita Reljić, Zvonimir Srbić, Nikoleta Šuk Hrabar i Dino Vejnović.
Dodajmo i da će izložba biti otvorena do 24. prosinca u radnom vremenu 09:00 – 12:00 te 17:00 do 20:00 sati (subotom samo od 09:00 – 12:00, nedjeljom zatvoreno). Kao što smo ranije naveli – detaljnije o izložbi uskoro.
***




 Sjećate se onog osjećaja kada biste u sandučiću osim računa pronašli neko pismo, razglednicu, ili – za ovo vrijeme prigodnu – čestitku? Kada ste posljednji put rukom ispisali čestitku, i poslali je poštom koja nije  „e“? Ma znate ono:  poližete markicu, ubacite u onaj žuti sandučić... Ne možete se sjetiti? Pa evo prilike da se zajedno podsjetimo!



Muzejska je pedagoginja, Goranka Tomaš, tijekom ovog mjeseca osmislila i prigodnu radionicu isključivo za ODRASLE koja će se održati u Muzeju grada Trogira 15. prosinca u 17:00 sati. Prijave su obavezne, a možete se prijaviti počevši od subote, 10. prosinca na e-adresu gogtomas@gmail.com, broj telefona 881 406 (6) ili mobitela 099 670 7159.

Cijena radionice je 20,00 kuna, sve potrepštine za rad su osigurane!





***


Božićni koncert Glazbene škole Josipa Hatzea DO Trogir održat će se u Galeriji Cate Dujšin Ribar 19. prosinca 2016. u 19:00 sati. Vjerujemo da će se za ovaj koncert - kao što je to bilo uvijek do sada – sigurno tražiti stolica više! 


***





Prosinačke aktivnosti u Muzeju grada Trogira završavaju onako kako su i započele – radionicom! Ovog puta riječ je o radionici „Baluni, balunčići...“ koja će se održati 20. i 21. prosinca. U utorak – 20. prosinca radionica počinje u 16:00 sati, dok na prvi dan zime – 21. prosinca počinje u 09:00 sati. Naravno, sav je materijal za rad osiguran, a cijena radionice je 20,00 kuna.




Prijave za sudjelovanje u ovim radionicama primamo od petka, 16. prosinca i to na dobro poznate adrese i brojeve voditeljice radionica Goranke Tomaš - gogtomas@gmail.com, broj telefona 881 406 (6) ili mobitela 099 670 7159.






A tko zna... možda ovo i nisu sva događanja u Muzeju tijekom prosinca! Zato pratite nas i dalje na blogu i Facebooku gdje redovito donosimo infomacije o našim događanjima. 


Dobro nam došao prosinac, a još bolje nam došli vi dragi posjetitelji!

Veselimo se vašem dolasku!





Nema komentara:

Objavi komentar