srijeda, 6. travnja 2016.

"Konj je moj prijatelj" u Muzeju grada Trogira


Izvrsna suradnja Muzeja grada Trogira i Udruge tjelesnih invalida TOMS nastavlja se organizacijom izložbe „Konj je moj prijatelj“ u povodu obilježavanja druge godine provođenja projekta terapijskog jahanja. Izložba će se otvoriti u petak, 8. travnja 2016. godine u 10:00 sati.




Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira, u želji da svojim članovima omogući korištenje terapijskog jahanja, 2014. je godine pokušala svoju ideju provesti u djelo. Kako bi ostvarila svoj cilj, uspostavila je niz uspješnih kontakata s potencijalnim donatorima. U provedbi ovog projekta, Udruzi je pomogao Brodotrogir  izradom i donacijom rampe za uzjahivanje i sjahivanje korisnika terapijskog jahanja; DVD Seget  Vranjica  uredilo je zaraslo i zapušteno igralište u predjelu Čarijići i dovelo ga u funkcionalno stanje te uredilo pristupni put za korisnike terapijskog jahanja; Apartmani Medena  ustupili su Udruzi korištenje spomenutog terena u svrhu terapijskog jahanja također bez novčane naknade; Konjički klub Babić je dao Udruzi na korištenje svoje konje za provođenje projekta.


        Objedinivši sve spomenute subjekte, Udruga tjelesnih invalida TOMS svečano je pokrenula projekt terapijskog jahanja  09. travnja 2014. pod nazivom Konj moj prijatelj i pretvorila ideju u stvarnost! Projekt je započeo sa 26 volontera (bez kojih provođenje ovog projekta ne bi bilo moguće)  i  7 korisnika. Broj korisnika sve se više povećava, a ovom se izložbom želi upoznati javnost s ovim važnim projektom...


***

Izložba u atriju Muzeja grada Trogira ostaje otvorena do 10. travnja 2016.




Veselimo se vašem dolasku!





Nema komentara:

Objavi komentar