petak, 7. studenoga 2014.

Muzej grada Trogira u projektu "Museum of Selfies" | #museumofselfies



Olivia Muus, danska dizajnerica, prije nekoliko dana je započela projekt Museum Of Selfies – projekt koji kombinira tradicionalno slikarstvo i danas sveprisutne selfije. Namještajući ruku na način da izgleda kao da likovi s povijesnih portreta fotografiraju selfije i fotografirajući taj prizor, autorica je privukla veliku pozornost javnosti i medija, ali i velik broj zainteresiranih za sudjelovanje u projektu.




Prvi muzej koji se uključio u ovaj projekt je Pinakoteka u Münchenu (Die Pinakotheken Im Kunstareal München), a prvi hrvatski muzej koji se dvjema fotografijama priključio projektu je - Muzej grada Trogira.

Oba portreta fotografirana za projekt muzeja selfija nalaze se u stalnom postavu Muzeja grada Trogira. Prvi portret ulje je na platnu iz 1698. koje prikazuje Luciju Andreis, dok drugi portret prikazuje Lovru Burića (1771 – 1853).






Vjerujemo da je ovaj projekt originalan način popularizacije kulture i umjetničkog naslijeđa, ali i edukacije – upoznavanja sa umjetničkom baštinom svih (zainteresiranih) dijelova svijeta; to je ujedno i razlog zbog kojeg se trogirski muzej uključio u ovaj projekt.

Cijeli projekt Museum Of Selfies (#museumofselfies) nalazi se na  http://museumofselfies.tumblr.com 





A zašto bi ostalo samo na gledanju? Sudjelovati može svatko!
Priključite se!




Nema komentara:

Objavi komentar