utorak, 2. rujna 2014.

Vedran Karadža: Bez početka i bez kraja | izložba u Muzeju grada Trogira



Bez početka i bez kraja, izložba asamblaža Vedrana Karadže, otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira 3. rujna 2014. u 20:00 sati.




Sam autor o svojoj novoj izložbi kaže:


"A rezultat svega je igračka. Nova igračka trodimenzionalna je, na zid ovješena, viseća ili samostojeća estetska činjenica, sebi dovoljna, ali ne nužno i samo takva, koja jedna s drugima čini opus oblika što se grozdaju u prostor, bubre, bujaju, uvijaju se i cvjetaju, šire, rastežu, natežu i opuštaju, slažu i nastavljaju; konglomerati stvoreni od točke, crte, plohe, spirale, boje, prostora, težine i lakoće, glatkog i teksturnog, crteža i mase, geometrijskog, organičkog, skeleta i odijela, kupljene boje i prirodnog oksida. Kompozicije koje tako nastaju ne nameću, nego nude. One nisu zadane, planirane ni određene, naslovom stiješnjene, definirane ni precizirane, čak niti precizne, neopterećene su epohom ili trendom, a priori ne propituju i ne problematiziraju nikoga i ništa, osim mene samog ili rijetkog potpuno predanog gledatelja, ali zato nude više od jednog tumačenja, podliježu različitim poimanjima, slobodne su, a mogu biti žarišta pažnje, uživanja u asocijacijama, i ogledala koja odražavaju svakoga tko želi i umije vidjeti sebe i svijet oko sebe kroz takav odraz. Pa makar i nakratko. Igračka što nastaje i privremeno ostaje može biti stvarno likovno djelo, moje ili nečije stvarno zadovoljstvo, novi djelić opusa ili pak proizvod za na tržište, nepotrebna lijepa stvar ili ukras, i što li sve ne, ali bez obzira na tumačenja, mene, uz moj sebični gušt procesa, najviše veseli eterična komponenta zgotovljenog i izloženog assemblagea, a ta je da se kroza nj otvara kanal za komunikaciju, neobvezujuću i nepretencioznu, koja može i ne mora postojati, a ako postoji nikoga ne vrijeđa i njome nitko ne gubi."





Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 13. rujna 2014.  (od ponedjeljka do subote ujutro od 9:00 do 12:00 te popodne od 17:00 do 20:00 sati).

Veselimo se vašem dolasku!




Nema komentara:

Objavi komentar