petak, 24. svibnja 2013.

Muzej grada Trogira 1963. - 2013. ● Projekt "50 ZA 50" ● dan 3/50

Hemeroteka je zbirka isječaka novinskih članaka i u novije vrijeme ispisa članaka s internetskih portala. Hemeroteka Muzeja grada Trogira osim članaka vezanih uz sam Muzej i muzejsku djelatnost, sadržava i novinske članke tematski vezane uz grad Trogir i mjesta nekadašnje trogirske općine.

Pregledavajući novinske isječke prikupljene tijekom godina odlučili smo, kao prvi post vezan uz predstavljanje hemeroteke, objaviti zanimljive vijesti u slici i riječi koje donose dašak trogirske svakodnevice od sredine 60-ih do sredine 80-ih godina prošlog stoljeća. 

Vjerujemo da se većina naših sugrađana sjeća prikazanih situacija, događaja, priča i osoba koji su pronašli svoje mjesto u dnevnom tisku. Stoga je ovaj mali pregled namjenjen njima, kao memento vremena, ali i mladima i djeci da osjete i pokušaju zamisliti kako je to bilo prije (ili u vrijeme) njihova rođenja.














Nadamo se da ćete nam javiti svoje dojmove, ukoliko ste posebno inspirirani s nekim od objavljenih članaka, naša adresa je muzej.grada.trogira@gmail.com :)

Do sutra, šaljemo vam srdačan pozdrav iz Muzeja i želimo ugodan ostatak dana!


Nema komentara:

Objavi komentar