srijeda, 22. svibnja 2013.

Muzej grada Trogira 1963. - 2013. ● Projekt "50 ZA 50" ● dan 1/50


Muzej grada Trogira 10. srpnja 2013. obilježava pedesetu godišnjicu osnutka. Današnjim danom, 22. svibnja 2013., započinjemo s rođendanskim projektom 50 ZA 50, u kojem ćemo vam predstaviti  povijest Muzeja grada Trogira, organizirati nagradne pitalice, radionice, pokazati što se sve krije u knjizi dojmova, a što u našoj hemeroteci... 

Trudili smo se u svojem planiranju biti usmjereni na sve dobne skupine – tako ćete moći preuzeti različite sadržaje za djecu, naći će se tu i jedna kriminalistička (!) priča s radnjom smještenom u Muzej grada Trogira, ali i mnoge stvarne životne priče iz povijesti trogirske svakodnevice kojih se starije generacije sigurno još uvijek s radošću sjećaju. Otvorit ćemo nekoliko izložbi, objavit ćemo zanimljive stare fotografije i razglednice Trogira, počastiti vas kolačima, podijeliti sa vama tradicionalne trogirske recepte...

Naš je cilj zainteresirati sve dobne skupine za Muzej grada Trogira i upoznati vas s našim radom tijekom proteklih 50 godina. 

Želimo svoju polovinu stoljeća proslaviti u društvu svih dobrih prijatelja, a sigurni smo da se u svakom od naših sugrađana i posjetitelja krije zainteresiranost za prošlost Trogira koju čuva Muzej, tko zna... možda u nekim redcima ili na nekim fotografijama prepoznate svoje pretke, što bi nam bilo izuzetno drago.

Da previše ne otkrivamo, jer želimo prirediti 50 muzejskih rođendanskih iznenađenja, sljedećih 50 dana pratite nas na blogu muzejgradatrogira.blogspot.com, na službenoj facebook stranici Muzej grada Trogira, a povremeno i na valovima Gradskog radija Trogir (95,6 MhZ).


Radujemo se našem 50-odnevnom aktivnom druženju - ne samo virtualnom nego i realnom!

Do sutrašnje objave, šaljemo vam lijep pozdrav iz Muzeja!

 
 




Nema komentara:

Objavi komentar